Ga voor het perfecte vloerkleed!

Een vloerkleed geeft een ruimte sfeer, warmte en zorgt voor een verbinding tussen de losse meubelstukken. Ook is een vloerkleed goed voor de akoestiek van een ruimte.

Welk formaat vloerkleed

Om te kunnen bepalen welke afmeting mooi staat, kun je het formaat afplakken met schilders tape. Of plak kranten aan elkaar in de gewenste maat.

Bij een te klein kleed lijkt het al snel of er allemaal losse onderdelen in de ruimte staan, het vormt dan geen geheel. Laat het vloerkleed onder meubels doorlopen om zo de verbinding tussen de verschillende meubelstukken te maken. Dit hoeft niet het gehele meubelstuk te zijn, een stukje onder de bank is al voldoende.

Houd genoeg ruimte over tussen de muren en het kleed. Het staat het mooiste als hier minimaal 40 cm tussen zit. Laat de kleuren en materialen van het kleed terugkomen in woonaccessoires of meubels.

Vloerkleed eethoek

Let er bij een vloerkleed onder de eethoek op dat deze groot genoeg is om er niet achter te blijven haken bij het schuiven van de stoelen. Een laagpolig vloerkleed komt hier het best tot zijn recht. Makkelijk met het aanschuiven en is beter schoon te houden.

In onze collectie vind je vloerkleden in vele maten, kleuren en materiaalsoorten. Al onze vloerkleden zijn geschikt voor vloerverwarming en vloerkoeling.

Je vindt onze uitgebreide collectie vloerkleden hier.

Ga voor het perfecte vloerkleed!